Puruveden Lohikuningas

38. Puruveden Lohikuningas 3.-4.7.2021 soutu-uistelukisa 24h

Ilmoittautuminen on auennut.

Puruveden Lohikuningas 2021 ja Kesälahden Muikkumarkkinat päätettiin järjestää kesällä 2021. Päätöstä jouduttiin lykättiin koronan takia ihan viime hetkiin, punnittiin monelta kantilta, haastateltiin asiantuntijoita ja kuunneltiin kansaa.  Pieni koronariski on aina olemassa, se tiedostetaan ja järjestetään tapahtuma mahdollisimman koronaturvallisesti. 

Puruveden Lohikuningas kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1983. Tapahtuma on perinteisesti viikko juhannuksen jälkeen, ja seuraavaksi on 38. soutu-uistelukilpailu. Koronan takia kisoja ei järjestetty vuonna 2020 vaan ne siirrettiin vuodella eteenpäin.

Lohikuningas-kisa ja Muikkumarkkinat pidetään Pohjois-Karjalan eteläkärjessä, Kesälahden pitäjässä, Kiteellä. Se kesän odotetuin ja suurin tapahtuma. Venekuntia on viime vuosina kilpailussa ollut noin 200-300.

Jopa 4 eri lähtörantaa: Karjalan Kievari (kisatoimisto), Ruokkeen Lomakylä, Mäntyrannan Lomakylä ja Karjalan Lomakeskus. Kisan ajan Aittosaaressa toimii buffa ja Levonsaaressa on sauna lämpimänä kisailijoita varten.

Huom. Levonsaaressa ja Aittosaaressa on vain rantautumispaikka taukoja varten eikä niissä ole kalojen vastaanottoa.  Kalojen vastaanottopisteet ovat lähtörannoilla eli Karjalan Lomakeskuksessa, Mäntyrannassa, Karjalan Kievarissa ja Ruokkeen Lomakylässä.