Lehdistötiedote 2023

Suomen suurin ja vanhin soutu-uistelukilpailu kisataan Kesälahdella
Tiedote. Julkaistu: 25.04.2023, 10:00
Karjalan Kalamiehet ry

Puruveden Lohikuningas 2023 järjestetään Kesälahdella 40. kerran 1. – 2.7.2023. Kilpailu on Suomen suurin ja vanhin soutu-uistelukisa, lohikuninkuudesta kilpailee vuosittain noin 150 venekuntaa.

Suurimman lohikalan kalastajalle on luvassa 5000 euron rahapalkinto. Kilpailun viehätysvoimaa osallistujien keskuudessa lisää tieto siitä, että kilpailussa ei ole koskaan ollut ennakkosuosikkeja. Voittokala voi iskeä kenen tahansa vieheeseen. Toisinaan kuninkuus on irronnut kilon lohella, mutta joskus on tarvittu yli seitsemän kilon vonkale. Kilpailussa aloittelijat ovat täysin samalla viivalla ammattilaisten kanssa.

Kilpailun lähtölaukaus ammutaan lauantaina klo 14.00. Kilpailuaikaa on 24 tuntia. Kilpailijoille on järjestetty rantautumispaikkoja rannoille ja saariin taukoja varten. Koko Kesälahden pitäjä on mukana rakentamassa perinteistä tapahtumaa, jolla samalla toivotetaan kesävieraat ja matkailijat lämpimästi tervetulleiksi.

Lohikuningas kilpailun kanssa samaan aikaan kisa-alueella on perinteiset Muikkumarkkinat, jossa markkinatunnelmaa elävöittävät paikalliset lähiherkut, käsityöt, antiikkiaarteet ja tietysti maakunnan herkulliset kalatuotteet. Lohi- ja muikkusoppa porisevat tapahtumatorilla molempina päivinä. Tapahtumarikas viikonloppu huipentuu sunnuntain iltapäivällä tapahtuvaan palkintojen jakoon.

Kilpailussa on neljä sarjaa: Suurin lohikala, suurin lohisaalis, suurin saalis muut kalat ja joukkuekisa..

Puruveden Lohikuningas 2023 tittelin ja 5.000€ rahapalkinnon voittaa se venekunta, joka saa suurimman lohikalan. Tämän lisäksi sarjavoittajat ja parhaiten sijoittuvat saavat reiluja lahjakorttipalkintoja. Palkintojen yhteisarvo on 9 200 €.

Ennakkoilmoittautumiset 29.6.2023 asti 65 € ja sen jälkeen jälki-ilmoittautuminen rannassa 85 € / venekunta.