Puruveden Lohikuningas

40. Puruveden Lohikuningas järjestetään 1.-2.7.2023, soutu-uistelukisa 24h!

Kilpailu täyttää pyöreät vuosikymmenet, 40 v kilpauistelua samaan tyyliin kisattuna! Vuosiin mahtuu kaikenlaista, ja kisasta on muodostunut perinne monelle venekunnalle. Uistelukilpailu ja muikkumarkkinat järjestelyt on alkaneet. Ilmoittautuminen kisaan aukeaa 1.5. ja muikkumarkkinat ohjelma täydentyy kevään mittaan, myyntipaikkoja voi jo varailla.

Puruveden Lohikuningas kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1983. Tapahtuma on perinteisesti viikko juhannuksen jälkeen, ja seuraavaksi on 40. soutu-uistelukilpailu. Koronan takia kisoja ei järjestetty vuonna 2020 vaan ne siirrettiin vuodella eteenpäin.

Lohikuningas-kisa ja Muikkumarkkinat pidetään Pohjois-Karjalan eteläkärjessä, Kesälahden pitäjässä, Kiteellä. Se kesän odotetuin ja suurin tapahtuma. Venekuntia on viime vuosina kilpailussa ollut noin 200.

Jopa 4 eri lähtörantaa: Karjalan Kievari (kisatoimisto), Ruokkeen Lomakylä, Mäntyrannan Lomakylä ja Karjalan Lomakeskus. Kisan ajan Aittosaaressa toimii buffa ja Levonsaaressa on sauna lämpimänä kisailijoita varten.

Huom. Levonsaaressa ja Aittosaaressa on vain rantautumispaikka taukoja varten eikä niissä ole kalojen vastaanottoa.  Kalojen vastaanottopisteet ovat lähtörannoilla eli Karjalan Lomakeskuksessa, Mäntyrannassa, Karjalan Kievarissa ja Ruokkeen Lomakylässä.

 

TULOKSET VUOSILTA 2021 JA 2022

39. Puruveden Lohikuningas 2.-3.7.2022 soutu-uistelukisa 24h

Palkinnot on jaettu Karjalan Kievarilla, onnittelut voittajille! Kiitos kaikille mukana olleille, ja ensivuonna nähdään 40 v juhlakilpailussa!

Kilpailussa oli 133 venekuntaa.

PURUVEDEN LOHIKUNINGAS KILPAILUN LOPULLISET TULOKSET klo 15.03

Suurin lohikala venekunta 333 Hirvonen/Korhonen järvilohi 4650 g.

lohikalat

muut_kalat

joukkue

 

Puruveden Lohikuningas 2021 tulokset 3.-4.7.2021

Suurin Lohikala, lohikalojen yhteismäärä ja muut kalat, tulokset ovat lopulliset. 

Joukkuekisassa tehtiin yksi protesti. Sen tiedot tarkistetiin ja korjattiin. 6.7.2021 kotisivujen tulospalveluun on päivittynyt samat tiedot kuin mitkä olivat protestin jälkeen korjatut ja oikeat tulokset palkintojenjaossa.